O nás

Eskalator Capital

Vznikli jsme před 4 lety, kdy jsme společně s EskalatorCapital založili i první projekt myTimi a investovali jsme do Elite Bloggers. Eskalator Capital je investiční projekt 3 kamarádů a v poslední době jejich známých a přátel, který má za cíl pomoci smysluplným projektům, jak po stránce finanční, tak strategiecké. 
Prague, Czech Republic. Upper Town. Prague Castle And Metropolit

Jak pomáháme?

Fungující projekty se silným zakladatelem nebo ještě lépe týmem zakladatelů. Projekty nemusí být v zisku, ale obvykle již mají revenue. Hlavní kritérium je růstový potenciál, tedy častěji půjde o technologické startupy nebo B2C firmy. Firmy nechceme kontrolovat (kupujeme většinou menšinové podíly), ale chceme jim pomoci růst networkem, nasměrováním, náborem lidí, financováním.
 
Oproti klasickým venture fondům přicházíme jako angel investoři obvykle dříve (pre-seed fáze), ale naše investice bývá v porovnání s individuálními angel investory vyšší. Jednak jsme na to tři, ale také proto, že na rozdíl jak od venture fondů, tak od individuálních angel investorů nehledáme diverzifikaci (tzv. pray and spray), ale naopak se soustředíme na úzkou skupinu „srdcovek“.

Jak pracujeme?

Každý projekt má své specifické oblasti, kde potřebuje pomoci. Pokud už do nějaké projektu investujeme, tak se zakladateli nalížíme na projekty komplexně. Zajímá nás to, kde jsou nyní a s čím jim můžeme pomoci v této fázi, stejně tak jako nás zajímá jejich budoucnost. Na cestě k budoucnosti se zakladatelům snažíme odstranit všechny překážky, které jim brání v růstu a úspěchu – nejčastěji je to neznalost marketing, obchodu, IT, strategie a financí. 
Prague at sunrise

Máte projekt, kde můžeme společně růst?

Nejnovější články