Případová studie: Podnikání s bloggery v Elite Bloggers

Téměř dva miliony korun jsme se rozhodli investovat do firmy, která podniká na poli influencer marketingu. O koho jde a čím nás podnikatelé přesvědčili, abychom do jejich projektu investovali?

Elite Bloggers propojují firmy s influencery

V posledních několika letech vliv influencerů stále sílí a influencer marketing se dostává do popředí. Proto vznikla firma Elite Bloggers, kterou v roce 2015 založili Erik a Tereza Salte s cílem propojovat firmy s bloggery, youtubery a dalšími influencery na české a slovenské scéně. Spolupracují s více než dvěma desítkami bloggerů a firmám nabízí komplexní služby v oblasti influencer marketingu: sestavení kampaně, doporučení a oslovení vhodného influencera, monitoring kampaně a následné vyhodnocení. Rozhodně se nejedná o firmu s malým dosahem: mezi její klienty patří velikáni jako HBO, Ikea, Puma nebo třeba Garnier. 

Jak jsme Elite Bloggers pomohli?

Když nás Erik a Tereza z Elite Bloggers oslovili, bylo jejich podnikání v rané fázi. Jejich tehdejší obrat představoval šest milionů korun ročně, na vybudování spolehlivého zázemí pro firmy a influencery však potřebovali další finance. Podpořili jsme je částkou 1,8 milionu korun a pomohli jim jejich byznys posunout.

Co nás přesvědčilo?

Elite Bloggers nás oslovili prostřednictvím našich webových stránek. Vše ohledně byznysu měli dokonale promyšlené a jejich finanční plán byl stabilní a realistický. O tom, že do firmy chceme investovat, nás však přesvědčil především přístup zakladatelů. Erik a Tereza totiž dokázali dokonale spojit byznys s lidskostí.

Elite Bloggers si stojí za svými hodnotami

Elite Bloggers jsou sice ve vodách influencer marketingu velkou rybou, přesto se však pevně drží svých hodnot. Zakládají si na férovosti a transparentnosti, řídí se mezinárodními pravidly spolupráce s influencery a trvají na tom, aby byly veškeré spolupráce v článcích i příspěvcích poctivě označovány. Pro své influencery firma vybudovala Elite Bloggers Hub – prostor, kde bloggeři můžou trávit volný čas nebo pracovat. Vřelá a přátelská atmosféra přispěla k pozitivnímu povědomí o značce a je často důvodem, proč firmy i bloggeři Erika s Terezou oslovují.

Investování je o lidech

Další výhodou pro nás bylo, že oblasti, ve které podnikají, zakladatelé perfektně rozumí – sama Tereza Salte totiž patří mezi nejznámější české influencerky. Kromě poctivosti se dvojice zaměřuje i na kvalitu a profesionalitu svých služeb. Díky tomu jsme si od začátku byli jistí, že naši investici dobře využije.

Sháníte finance pro svůj projekt?

Snad každý podnikatel ví, že budování úspěšné firmy vyžaduje kapitál. Ne všichni si však uvědomují, že zcela stejným dílem je potřeba i profesionalita, lidskost a zkušenosti. Sháníte pro svůj projekt investora, který vám bude nejen zdrojem financí, ale především mentorem a rádcem v oblasti byznysu? Obraťte se na nás.  

Sdílet:

Více novinek

Spoluzakladatel Eskalator Capital Jan Skovajsa

Představujeme investory: Jan Skovajsa

Escalator Capital je investiční platforma, která vznikla spojením tří přátel. Díky vzájemné spolupráci se podařilo rozjet několik startupových projektů – včetně dnes již velice úspěšné

Investice do myTimi

Případová studie: Outsourcing a myTimi

Soustřeďte se jen na ty činnosti, ve kterých jste skutečně nejlepší, a vše ostatní outsourcujte. Taková je hlavní myšlenka myTimi, se kterou my naprosto souzníme.